Recept Bål & kylda drycker
Vinbål
16 glas (cirka 2,7 liter bål)
75 cl rött vin, typ beaujolais
75 cl vitt vin, typ riesling
2 flaskor (33 cl) fruktsoda
50 cl frukt- eller bärlikör, förslagsvis apelsin, persika eller äpple
1 liter jordgubbar
1 äpple
1 apelsin
Lägg iskuber eller block i botten på en skål. Blanda i kylda drycker. Skölj, rensa och skiva jordgubbar. Skala och tärna äpple. Skölj, halvera och skiva apelsin. Tillsätt frukten. Rör om och servera.
En fruktig alkoholfri bål.
12 glas (cirka 2,1 liter bål)
1 liter tranbärsjuice
5 dl ananasjuice
3 dl apelsinjuice
33 cl sodavatten
1 apelsin
1 liten melon
2 kiwi
Lägg iskuber eller stort isblock i skål. Blanda i kalla drycker. Skölj apelsin, dela och skiva den. Dela melon i klyftor och skär ut kött samt tärna det. Skala kiwi och tärna dem. Tillsätt frukten och servera.
Flytande isblock
Ta ett glasspaket eller mjölkpaket. Fyll med vatten. Lägg i ätliga blommor och blad. Och/eller lite av samma sorts frukter du senare tänkt ha i bålet. Frys över natten. Skölj med hett vatten så lossar isklumpen lättare.
Kir Royal
1 glas (champagneglas)
1 tsk crème de cassis (svarta vinbär)
Fyll upp med mousserande eller champagne. Rör om så att det blandas. Servera.
Festbål till sex st stora glas
1 "isblock" fruset i en islåda
1 apelsin
6-8 strimlor grönt gurkskal
6-8 färska jordgubbar
2,5 cl konjak
2,5 cl Maraschino
5 cl vit Curaçao
1 flaska (33 cl) club soda
1 flaska (75 cl) champagne eller mousserande vitt vin
Lägg isblocket i en stor skål. Skiva frukten tunt, lägg den i skålen. Häll över sprit, soda och vin. Ös bålen med slev över isblocket tills allt är väl kylt. Servera i låga, vida glas.
16 glas (cirka 2,7 liter bål)
75 cl rött vin, typ beaujolais
75 cl vitt vin, typ riesling
2 flaskor (33 cl) fruktsoda
50 cl frukt- eller bärlikör, förslagsvis apelsin, persika eller äpple
1 liter jordgubbar
1 äpple
1 apelsin
Lägg iskuber eller block i botten på en skål. Blanda i kylda drycker. Skölj, rensa och skiva jordgubbar. Skala och tärna äpple. Skölj, halvera och skiva apelsin. Tillsätt frukten. Rör om och servera.
Fruktig vårbål
Vinbål och fruktigt vårbål i bakgrunden.En fruktig alkoholfri bål.
12 glas (cirka 2,1 liter bål)
1 liter tranbärsjuice
5 dl ananasjuice
3 dl apelsinjuice
33 cl sodavatten
1 apelsin
1 liten melon
2 kiwi
Lägg iskuber eller stort isblock i skål. Blanda i kalla drycker. Skölj apelsin, dela och skiva den. Dela melon i klyftor och skär ut kött samt tärna det. Skala kiwi och tärna dem. Tillsätt frukten och servera.
Flytande isblock
Ta ett glasspaket eller mjölkpaket. Fyll med vatten. Lägg i ätliga blommor och blad. Och/eller lite av samma sorts frukter du senare tänkt ha i bålet. Frys över natten. Skölj med hett vatten så lossar isklumpen lättare.
Kir Royal
1 glas (champagneglas)
1 tsk crème de cassis (svarta vinbär)
Fyll upp med mousserande eller champagne. Rör om så att det blandas. Servera.
Festbål till sex st stora glas
1 "isblock" fruset i en islåda
1 apelsin
6-8 strimlor grönt gurkskal
6-8 färska jordgubbar
2,5 cl konjak
2,5 cl Maraschino
5 cl vit Curaçao
1 flaska (33 cl) club soda
1 flaska (75 cl) champagne eller mousserande vitt vin
Lägg isblocket i en stor skål. Skiva frukten tunt, lägg den i skålen. Häll över sprit, soda och vin. Ös bålen med slev över isblocket tills allt är väl kylt. Servera i låga, vida glas.
Sex on the beach
3 cl Vodka
3 cl Peachtree
6 cl Cranberryjuice
6 cl Apelsinjuice
Stort Drink-glas
Byggs
Is
Pineapple sunshine
6 cl Ananasjuice
6 cl Apelsinjuice
6 cl Sourmix
Highball-glas
Mixas
Is
Kommentarer
Trackback