Recept Bål & kylda drycker

Vinbål
16 glas (cirka 2,7 liter bål)
75 cl rött vin, typ beaujolais
75 cl vitt vin, typ riesling
2 flaskor (33 cl) fruktsoda
50 cl frukt- eller bärlikör, förslagsvis apelsin, persika eller äpple
1 liter jordgubbar
1 äpple
1 apelsin
Lägg iskuber eller block i botten på en skål. Blanda i kylda drycker. Skölj, rensa och skiva jordgubbar. Skala och tärna äpple. Skölj, halvera och skiva apelsin. Tillsätt frukten. Rör om och servera.
 

Fruktig vårbål

Vinbål och fruktigt vårbål i bakgrunden.
En fruktig alkoholfri bål.
12 glas (cirka 2,1 liter bål)
1 liter tranbärsjuice
5 dl ananasjuice
3 dl apelsinjuice
33 cl sodavatten
1 apelsin
1 liten melon
2 kiwi
Lägg iskuber eller stort isblock i skål. Blanda i kalla drycker. Skölj apelsin, dela och skiva den. Dela melon i klyftor och skär ut kött samt tärna det. Skala kiwi och tärna dem. Tillsätt frukten och servera.



Flytande isblock
Ta ett glasspaket eller mjölkpaket. Fyll med vatten. Lägg i ätliga blommor och blad. Och/eller lite av samma sorts frukter du senare tänkt ha i bålet. Frys över natten. Skölj med hett vatten så lossar isklumpen lättare.


Kir Royal
1 glas (champagneglas)
1 tsk crème de cassis (svarta vinbär)
Fyll upp med mousserande eller champagne. Rör om så att det blandas. Servera.


Festbål till sex st stora glas
1 "isblock" fruset i en islåda
1 apelsin
6-8 strimlor grönt gurkskal
6-8 färska jordgubbar
2,5 cl konjak
2,5 cl Maraschino
5 cl vit Curaçao
1 flaska (33 cl) club soda
1 flaska (75 cl) champagne eller mousserande vitt vin
Lägg isblocket i en stor skål. Skiva frukten tunt, lägg den i skålen. Häll över sprit, soda och vin. Ös bålen med slev över isblocket tills allt är väl kylt. Servera i låga, vida glas.


Sex on the beach
3 cl Vodka
3 cl Peachtree
6 cl Cranberryjuice
6 cl Apelsinjuice
Stort Drink-glas
Byggs
Is


Pineapple sunshine
6 cl Ananasjuice
6 cl Apelsinjuice
6 cl Sourmix
Highball-glas
Mixas
Is


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0